Prehrana kod bolesti probavnog sustava

Utjecaj pravilne prehrane

Postići i održati dobar nutritivni status ima ključnu ulogu u ublažavanju nepoželjnih simptoma kod bolesti probavnog sustava. Pravilna prehrana pomaže u održavanju razine energije i imuniteta tijela te pomaže prevenirati deficit mikronutrijenata kao i pothranjenost.

Bolesti probavnog sustava zahtijevaju višestrani pristup. Cilj je postići i održati dobar nutritivni status te ublažiti nepoželjne simptoma. Protokol treba biti dobro prilagođen što uključuje prehrambene promjene, dodatke prehrani koji pomažu probavi te nadoknađuju nedostatne hranjive tvari. Promjena načina života ima jednu od važnijih uloga.

Posebnim i specifičnim planom prehrane u suradnji s vama cilj nam je smanjiti nepoželjne simptome te poboljšati kvalitetu života.

Personalizirani paketi usluga

Preporuka kod odabira paketa je da ukoliko je ovo vaš prvi susret s nama da odaberete savjetovanje kako bi dobili sve potrebne informacije i detaljne upute.

OSOBNO SAVJETOVANJE

  • inicijalno nutricionističko savjetovanje,
  • mjerenje sastava tijela
  • plan prehrane za 7 dana

Cijena: 920 kn

KONTROLNO PRAĆENJE

  • mjerenje sastava tijela
  • prilagođavanje plana prehrane ovisno o trenutnom stanju

Cijena: 250 kn

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Kako bi vam olakšali odluku Izdvojili smo nekoliko pitanja koje nam naši klijenti najčešće postavljaju 

Koji se simptomi i stanja probavnog sustava mogu poboljšati individualnim nutritivnim planom?
Dobar nutritivni plan i njegova provedba imati će utjecaj na poboljšanje simptoma kod: Gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB); upalne bolesti crijeva (IBD) – Kronova bolest i ulcerozni kolitis; sindroma iritabilnog crijeva (IBS); bakterijskog prerastanja tankog crijeva (SIBO); raznih alergija na hranu, osjećaja nadutosti, težine u želucu…
Kakav plan prehrane mogu očekivati?
Ovisno o tegobama, radi se plan prehrane. Uvijek se pazi da prehrana bude uravnotežena i prikladna dobi. Ponekad se iz prehrane eliminiraju pojedine namirnice na određeno vrijeme kako bi se ustanovila povezanost namirnica s uzrokom tegoba.