Utjecaj pravilne prehrane

Plan pravilne i uravnotežene prehrane kod dijabetesa pomaže u kontroli razine šećera u krvi. Takva pravilna prehrana je bogata nutrijentima, a siromašnija mastima i energijom. Ključni elementi takve prehrane su voće i povrće te cjelovite žitarice. Prehrana kod dijabetesa uključuje više manjih obroka tijekom dana čime se omogućuje bolja iskoristivost inzulina kojeg tijelo proizvodi ili dobiva putem lijekova. Upravo zbog toga je prehrana kod dijabetesa najbolja opcija za gotovo svakog čovjeka.

Bilo da imate dijabetes tip I, dijabetes tip II ili predijabetes, unosom više energije i masti od potrebnog, vaša razina šećera u krvi će se povisiti. Takva nekontrolirano visoka razina šećera u krvi (hiperglikemija) može dovesti do niza ozbiljnih problema koji koliko potraju mogu dovesti do oštećenja bubrega, srca ili živčanog sustava.

Pravilnim odabirom namirnica i praćenjem vaših prehrambenih navika, može se puno napraviti za održavanje normalne razine šećera u krvi.

Za vas ćemo napraviti plan prehrane koji odgovara vašim životnim navikama i mogućnostima, a koji će vam pomoći u održavanju razine šećera u krvi. Popraviti ćete nutritivni status, a samim time smanjiti rizik za razvoj srčanih oboljenja.

Personalizirani paketi usluga

Preporuka kod odabira paketa je da ukoliko je ovo vaš prvi susret s nama da odaberete savjetovanje kako bi dobili sve potrebne informacije i detaljne upute.

OSOBNO/ONLINE SAVJETOVANJE

  • inicijalno nutricionističko savjetovanje
  • detaljna analiza stanja i trenutnog načina prehrane
  • mjerenje sastava tijela (prilikom osobnog dolaska)
  • plan prehrane za 7 dana
  • individualni prolazak kroz plan prehrane uz dodatne upute

Cijena: 920 kn/123 €

KONTROLNO
PRAĆENJE

  • analiza trenutnog stanja
  • mjerenje sastava tijela (prilikom osobnog dolaska)
  • prilagođavanje plana prehrane ovisno o trenutnom stanju
  • nutricionističko savjetovanje

Cijena: 250 kn/34 €

Često postavljena pitanja

Kako bismo vam olakšali odluku Izdvojili smo nekoliko pitanja koje nam naši klijenti najčešće postavljaju 

Ako sam dijabetičar i pazim na prehranu, znači li to da se odričem svega što je ukusno?
Prehrana za dijabetičare je uistinu najzdravija prehrana kojoj bi trebala težiti svaka osoba bez obzira ima li dijabetes ili ne. To ne znači da će se osoba s dijabetesom odreći svega što je ukusno, već znači da će u svojoj prehrani pametno odlučivati o izboru namirnica koje unosi. Obilje voća i povrća, riba, meso, cjelovite žitarice, mliječni proizvodi. Sve je to dio zdrave i uravnotežene prehrane.
Je li prilagođena prehrana kod dijabetesa jedino što je važno?
Pravilna i prilagođena prehrana kod dijabetesa ima jako visok utjecaj na održavanje normalnih vrijednosti šećera u krvi i prema tome je izrazito bitna. Osim prehrane, bitna je i promjena životnog stila što osim prehrane uključuje redovitu tjelesnu aktivnost, izbjegavanje pušenja i unosa alkohola te normalan san.